УНТ Дніпро

ЦІЛЬОВА ПІДТРИМКА ДИТЯЧИХ МЕДИЧНИХ ЗАКЛАДІВ

ЦІЛЬОВА ПІДТРИМКА ДИТЯЧИХ МЕДИЧНИХ ЗАКЛАДІВ
339916 ПЕРЕГЛЯДІВ
ЦІЛЬОВА ПІДТРИМКА ДИТЯЧИХ МЕДИЧНИХ ЗАКЛАДІВ
До Обласної дитячої лікарні у місті Краматорськ представниками міжнародної стратегічної гуманітарної ініціативи «Допомога Схід» передано гуманітарний вантаж медичного призначення.
Як зазначив засновник гуманітарного проекту, командувач об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв, цільова підтримка дитячих медичних закладів, які розташовані в районі проведення операції Об’єднаних сил та здійснюють лікування дітей, — є важливим напрямом діяльності ініціативи “Допомога Схід”.
— Заручившись підтримкою наших іноземних партнерів, ми забезпечуємо дитячі лікарні усім необхідним обладнанням, аби медпрацівники мали можливість якісно й швидко робити свою роботу, — наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.
Цього разу до реанімаційного та паліативного відділення передано медикалізовані електричні ліжка, приліжкові тумби, протипролежневі матраци, охолоджувальні наматрацники, відкриті реанімаційні системи для немовлят, настінні дозатори, а також медичні меблі.
— Наше завдання — докорінно змінити життя дітей та їхніх батьків на краще, повернути їм усім відчуття безпеки та захищеності, — підкреслив командувач.
На його переконання, ця діяльність буде довгостроковою і безперервною, тому сьогодні будь-хто небайдужий може долучитися до гуманітарної ініціативи “Допомога Схід”.
Варто зазначити, що даний медичний заклад надає повний комплекс медичних послуг для дітей віком від 0 до 17 років. Лікарня обслуговує приблизно 30 тисяч дітей Краматорська та Північного регіону Донецької області, а також дітей з категорії внутрішньо переміщених осіб.
У стаціонарі розгорнуті ліжка інтенсивної терапії та реанімації, кардіологічні, неврологічні, ендокринологічні, гастроентерологічні, алергологічні, інфекційні, імунологічні, отоларингологічні відділення та ліжка інтенсивної терапії новонароджених.
Нагадаємо, що міжнародна стратегічна гуманітарна ініціатива “Допомога Схід” — це багатопрофільна програма надання допомоги медичним закладам та мирному населенню Донецької та Луганської областей, а також інших регіонів України.
Проєкт охопив своєю роботою 55 військових та цивільних медичних закладів. До медичних установ вже передано більше ніж 203 тони гуманітарних вантажів медичного призначення.
Даний гуманітарний вантаж доправлено в Україну із Франції від Асоціації “Медична та благодійна допомога Франція-Україна” (віцепрезидент пані Діана Дольс) за сприяння Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України (президент Леонід Костюченко) та компанії “Санагро Україна” (голова Олександр Скрипка), координатор стратегічної гуманітарної ініціативи “Допомога Схід” офіцер цивільно-військового співробітництва Борис Кутовий.
Разом переможемо!
Відділ зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України
Мої відео