УНТ Дніпро

Правова допомога в історіях. Коли справи важливіші слів. Пресбрифінг системи правової допомоги

Правова допомога в історіях. Коли справи важливіші слів. Пресбрифінг системи правової допомоги
388344 ПЕРЕГЛЯДІВ

Розповіді життєвих історій з практики фахівців центрів правової допомоги та адвокатів, які допомогли клієнтам захистити права та змінити їх життя. Сьогодні ми розповідали не статті з законів, не «сухі» статистичні факти, а справжні історії людей, які не на словах, а на ділі отримали фахову правову допомогу.

З нагоди Всеукраїнського дня БПД сьогодні і у Запорізькій і у Донецькій області пройшли пресбрифінги.

«Формат заходу цього разу обрали не звичайний, можна звісно здивувати всіх вражаючими показниками, проте найкраще користь системи правової допомоги можливо зрозуміти крізь «живі» історії людей, - сказав Павло Наливайко на початку пресбрифінгу.

Герої наших історій різні за статтю, віком та проблемами, з якими зіштовхнулись, проте їх об’єднує одне - отримана фахова правова допомога та позитивне вирішення справи.

Пані Інна все життя присвятила вихованню єдиного сина, і яку «подяку» Вона отримала? Вже дорослий син почав спочатку ображати, а потім й бити матір. Довго материнська любов стримувала пані Інну від спроби захистити себе, але одного разу їй увірвався терпець. Жінка звернулась до Бердянського місцевого центру, де їй допомогли отримати обмежувальний припис. Син не може наближатись до матері, вперше за довгі роки пані Інна почуває себе в безпеці, - розповів Євген Сухомлин, директор Бердянського місцевого центру.

Більше 200 осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі отримали безоплатну правову допомогу у 2021 році в Донецькій та Запорізькій областях.

Оксана Савицька, заступник директора Регіонального центру розповіла іншу історію. До центру правової допомоги звернувся пан Іван. Після смерті матері він мав отримати у спадок 280 тисяч гривень її пенсії, які жінка за життя не мала можливості отримувати. Чоловік звернувся до управління Пенсійного фонду, де йому погодились виплатити лише половину суми. Вивчивши матеріали справи фахівці центру підготували позовну заяву до суду, рішенням якого Пенсійний фонд зобов’язаний здійснити виплату в повному обсязі.

Нам було дуже приємно розповідати про успіхи фахівців системи та адвокатів, які співпрацюють з системою правової допомоги. Та ще приємніше чути слова вдячності за

Ми раді, що у нас є такі чудові партнери, що не словом, а ділом допомагають оточуючим. Вітаємо Вас з Всеукраїнським днем БПД та бажаємо наснаги у подальшій роботі, -привітала присутніх Валентина Манжура, представник спілки журналістів Запорізької області.

Мої відео