УНТ Дніпро

Понад 74 тисячі заборонених предметів не дозволили пронести з початку року співробітники Служби судової охорони до установ системи правосуддя

Понад 74 тисячі заборонених предметів не дозволили пронести з початку року співробітники Служби судової охорони до установ системи правосуддя
13234 ПЕРЕГЛЯДІВ

У липні цього року відвідувачі органів та установ системи правосуддя України намагалися пронести до них 10 943 заборонені предмети.
Загалом за сім місяців 2021 року загальна кількість заборонених предметів, з якими українці йшли до судових установ, сягнула 74 408 од.
Як повідомили у відділі моніторингу обстановки та оцінки ризиків центрального органу управління Служби судової охорони, лідерами цього антирейтингу з початку року лишаються ті самі області України: Дніпропетровська, Харківська, Київська, Одеська та Запорізька.
Так, у липні найбільше заборонених предметів попереджено до пронесення в органи й установи судової влади Дніпропетровської – 2 630 од. (з початку року – 18 136 од.) та Харківської областей – 2 536 од. (з початку року – 17 561 од.), міста Києва та Київської області – 1 664 од. (з початку року – 9 775 од.), Одеської – 742 од. (з початку року – 4 790 од.) та Запорізької областей – 593 од. (з початку року – 4 545 од.).
Більшість заборонених предметів, з якими відвідувачі намагалися пройти в липні до судових установ, становлять: ножі – 4 084 од., набої – 2 821 од., балончики, споряджені речовинами сльозогінної та дратівної дії, – 2 161 од., пристрої для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, – 540 од.
Також у липні судові охоронці не допустили пронесення до органів Феміди 67 од. електрошокових пристроїв, 46 од. пневматичної та газової зброї, 15 од. вогнепальної та 43 од. травматичної зброї. Були і спроби зайти в суди з металевими та дерев’яними палицями й битами (13 од.), ножицями та викрутками (1 152 од.), фаєрами та іншими піротехнічними засобами (1 од.). Трьох відвідувачів суду, які не мали дозвільних документів на носіння і зберігання зброї, було затримано та передано працівникам Нацполіції.
Найбільш законослухняними областями України в цьому рейтингу лишаються Херсонська, Хмельницька, Волинська, Чернівецька та Івано-Франківська. Так, на Херсонщині було зафіксовано лише 10 спроб пронесення заборонених предметів до органів та установ судової влади, на Поділлі – 19, Волині – 26, Буковині – 35, а на Прикарпатті – 53 спроби.
Служба судової охорони вкотре нагадує всім відвідувачам судових установ, що до приміщень органів та установ системи правосуддя забороняється пропускати осіб із боєприпасами, вогнепальною, газовою зброєю та пристроями для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, балончиками, спорядженими речовиною сльозогінної (сльозоточивої чи дратівної) дії, наркотичними, легкозаймистими, вибухонебезпечними, радіоактивними та отруйними речовинами, з колюче-ріжучими предметами.
Не варто приносити до приміщень судів та органів системи правосуддя речі підвищеної небезпеки. Завчасно враховуйте це під час відвідування судових установ.

Мої відео