УНТ Дніпро

Зустріч Макрона з Зеленським

Зустріч Макрона з Зеленським
16127 ПЕРЕГЛЯДІВ


16 квітня, у цю п‘ятницю, президент Франції Еммануель Макрон прийме президента України Володимира Зеленського. Ця інформація була підтверджена виданню Le Figaro у Єлісейському палаці.

Метою зустрічі є останні події на межі України. Нагальне питання, яке потребує уваги та рішення. Адже Росія не виконує вимоги Віденського документа ОБСЄ про міри зміцнення довіри та безпеки.

На разі, Росія продовжує зосереджувати військові сили на межі. На даний момент, на межі з Україною більше 40 тисяч військових, і стільки ж - в Криму. Про це стало відомо від представника українського президента Юлії Мендель. Також, було відмічено, що Зеленський Володимир Олександрович направляв запит на перемовини з російським колегою Путіним Володимир Володимировичем. Як відомо, відповіді на запит не було. Сьогодні 13 квітня, а запит був надісланий 26 березня, одразу після того, як загинуло чотири військовослужбовця Озброєнних сил України, під час обстрілу в Донецькій області.

Президенти Франції та України зустрінуться під час робочого обіду в Єлісейському палаці.

Раніше посол Франції - Етьєн де Понсен заявив, що на зустрічі будуть обговорювати не лише приріст військової присутності Російської Федерації, а й статус українських реформ, а саме: створення незалежної судової влади.

Не тільки президента Макрона Еммануеля турбує становище України, а й інших, так, міністри іноземних справ країн “Групи семи” та глава європейсвької дипломатії Жозер Боррель призивають Росію зупинити провокації поблизу меж України. У стороні не залишився генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, який закликає Російську Федерацію терміново зупинити провокації.

Мої відео