УНТ Дніпро

У Краматорську викрито злочинну схему з реалізації фальшивих довідок на COVID-19

У Краматорську викрито злочинну схему з реалізації фальшивих довідок на COVID-19
11254 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Краматорської місцевої прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом шахрайства, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 190 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що восени 2020 року 42-річна мешканка м. Краматорська організувала злочинну схему отримання прибутку з видачі мешканцям регіону підроблених довідок про негативні результати тестів на Covid-19.

Правопорушниця розмістила у мережі Інтернет оголошення про надання зазначених послуг нібито від імені однієї з офіціально зареєстрованих в Україні медичних компаній. Після отримання від «клієнтів» копій паспортів та грошових коштів - у розмірі 800 грн за одну довідку, жінка направляла їх на лабораторні дослідження для аналізу у так звану лабораторію.

За допомогою працівника даного закладу, який за грошову винагороду проводив «ПЛР-тестування», зловмисниця за 4 місяці встигла «заробити» орієнтовно понад 150 тис грн.

У ході санкціонованих обшуків, проведених прокуратурою спільно з Краматорським районним управлінням поліції, за місцем знаходження псевдолабораторій виявлено та вилучено 20 печаток і штампів підприємств, установ, фармацевтичних компаній, учбових закладів та лікарів. Крім того, виявлено чисті бланки підприємств, 2 комп’ютери, планшет, чорнову документацію, а також підроблені довідки про негативні результати тестів на Covid-19 та чеки про їх оплату від 30 замовників.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, встановлюється коло осіб, причетних до незаконної діяльності, вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру.

Досудове розслідування триває.

Мої відео