УНТ Дніпро

Одразу десять установ судової влади держави взяла під свій захист Служба судової охорони

157483 ПЕРЕГЛЯДІВ

Одразу десять установ системи правосуддя держави перейшли сьогодні, 4 грудня, під охорону Служби судової охорони.
Так, у Кам’янському, що на Дніпропетровщині, три судові установи відтепер охороняються співробітниками Служби судової охорони – Баглійський, Дніпровський і Заводський районні суди м. Дніпродзержинська.
Начальник Територіального управління Служби судової охорони у Дніпропетровській області полковник Служби судової охорони Сергій Швачка особисто представив керівництву та працівникам цих установ судових охоронців, які забезпечуватимуть громадський порядок і безпеку в цих судах.
- Ваша безпека – наш обов’язок і ми, розуміючи всю нашу відповідальність, зробимо все, аби кожен з вас відчував себе у цілковитій безпеці, - зазначив полковник Служби судової охорони Сергій Швачка.
Загалом під охороною Територіального управління Служби судової охорони у Дніпропетровській області вже перебуває 21 орган судової влади області.
На Волині вже одинадцята установа судової влади регіону, Володимир-Волинський міський суд, перейшов під охорону співробітників Служби судової охорони.
Голова суду Олександр Лященко та начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України у Волинській області Наталія Коцирій привітали судових охоронців з початком несення служби й побажали їм стійкості духу, здоров’я та витримки під час несення служби.
Водночас начальник Територіального управління Служби у Волинській області полковник Служби судової охорони Володимир Сюйва, інструктуючи своїх підлеглих, особливий наголос зробив на сумлінному виконанні завдань із забезпечення безпеки всіх учасників судового процесу, підтримання належного громадського порядку в суді та неухильного дотримання протиепідемічних заходів і закликав бути відповідальними у виконанні службових обов’язків.
А на Житомирщині дев’ятнадцятий об’єкт системи правосуддя області, Баранівський районний суд, перейшов під захист Служби судової охорони.
Начальник Територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області полковник Служби Геннадій Герасимчук звернув увагу співробітників, що приступили до виконання завдань з охорони і забезпечення безпеки установи, на пильність і відповідальність під час несення служби та закликав докласти максимальних зусиль для того, аби зробити суд безпечним для працівників установи та громадян.
І вже у перший день несення служби судові охоронці попередили пронесення до приміщення Баранівського районного суду трьох заборонених предметів – газового балончика та ножиць. Жіночці, яка намагалася пронести ці заборонені предмети, охоронці Феміди пояснили, що віднині прохід з предметами, що можуть становити небезпеку для оточуючих, заборонений.
До виконання завдань із забезпечення громадського правопорядку в Демидівському районному суді приступили співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Рівненській області.
Заступник начальника теруправління полковник Служби судової охорони Андрій Семків представив колективові суду особовий склад, який відповідатиме за безпеку установи, ознайомив присутніх із функціональними обов’язками судових охоронців та зазначив, що кожен відвідувач суду на пункті пропуску й охорони відтепер проходитиме температурний скринінг та перевірятиметься на наявність заборонених речей.
Голова Демидівського районного суду Алла Олексюк побажала співробітникам виконувати свої обов’язки професійно та запевнила у всебічній підтримці.
Під охорону Служби судової охорони також перейшов Енергодарський міський суд Запорізької області. Він став шістнадцятою судовою установою області, що охороняється Службою.
Охоронців Феміди, які відтепер пильнуватимуть громадській порядок у судовій установі, охоронятимуть приміщення суду та забезпечуватимуть безпеку всіх учасників судових процесів, колективові суду представив начальник Територіального управління Служби у Запорізькій області полковник Служби судової охорони Олександр Корсун. Він також провів для судових охоронців інструктаж і націлив їх на сумлінне виконання службового обов’язку.
З початком несення служби в установі судових охоронців також привітав голова Енергодарського міського суду Олександр Бульба.
На Чернігівщині до об’єктів, що охороняються Службою судової охорони, додався Славутицький міський суд Київської області.
Заступник начальника Територіального управління Служби судової охорони у Чернігівській області полковник Служби судової охорони Олег Головешко представив керівництву та працівникам апарату установи особовий склад, який забезпечуватиме охорону та безпеку суду і провів для своїх підлеглих інструктаж з несення служби.
Славутицький міський суд Київської області є дев’ятим об’єктом судової влади, який перебуває під охороною Територіального управління Служби судової охорони у Чернігівській області.
На Кіровоградщині одинадцятий об’єкт судової влади області перейшов під охорону Служби судової охорони – Компаніївський районний суд.
Проводячи цільовий інструктаж наряду судових охоронців, начальник Територіального управління Служби у Кіровоградській області полковник Служби судової охорони Сергій Білоус націлив співробітників на належне виконання функціональних обов’язків, нагадав про порядок їхніх дій у разі виникнення форс-мажорних ситуацій та акцентував увагу на неухильному дотриманні карантинних заходів.
А під охорону Територіального управління Служби судової охорони у Тернопільській області перейшов Шумський районний суд, який став сімнадцятим об’єктом судової влади області, що охороняється судовими охоронцями.
Голова суду Олег Ковтунович привітав судових охоронців з початком несення служби і побажав їм натхнення, невичерпної енергії у повсякденній роботі, а також наголосив на співпраці та злагодженій роботі в питаннях забезпечення громадського порядку і безпеки учасників судового процесу при здійсненні судочинства.
За доброю традицією Служби судової охорони, жіночим колективам прийнятих під охорону судових установ подарували квіти.
Наразі під охороною Служби судової охорони вже перебувають 454 об’єкти судової влади в усіх 24 областях України. Щоденно для забезпечення безпеки та охорони громадського порядку в органах Феміди на службу заступає понад 1300 судових охоронців.

Теги: Служба судової охорони,ССО,судова охорона
Мої відео