УНТ Дніпро

Понад 3 мільйони гривень збитків: на Вінниччині судитимуть полковника ЗСУ

Понад 3 мільйони гривень збитків: на Вінниччині судитимуть полковника ЗСУ
169780 ПЕРЕГЛЯДІВ

   За процесуального керівництва військової прокуратури Вінницького гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом недбалого ставлення військової службової особи до служби.

   В ході проведення досудового розслідування встановлено, що командир однієї з військових частин, розташованих на території Вінницького гарнізону, у грудні 2017 року не здійснив належне керування поточною діяльністю військової частини, а саме - технічний нагляд за виконанням та подальше прийняття виконаних робіт згідно з актами. Таким чином, ввірені військовій частині кошти на окремі будівельні роботи були привласнені третіми особами, що спричинило державі тяжкі наслідки на загальну суму понад 3 млн. грн.

   Досудове розслідування проводилось спільно із слідчими ТУ ДБР, розташованому у м. Хмельницькому, та оперативними працівниками УСБУ в Вінницькій області.

   03.11.2020 військовою прокуратурою Вінницького гарнізону обвинувальний акт відносно вказаного полковника ЗСУ направлено до суду першої інстанції для розгляду по суті.

   Санкція ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України передбачає йому покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Військова прокуратура Вінницького гарнізону,Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,полковник ЗСУ,3 мільйони гривень,привласнення,скеровано до суду,кошти військової частини
Мої відео