УНТ Дніпро

Офіцеру збройних сил рф повідомлено про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням під час окупації Київщини

Офіцеру збройних сил рф повідомлено про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням під час окупації Київщини
367886 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру командиру інженерно-технічного взводу 21 окремої мотострілецької бригади збройних сил рф за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року під час окупації села Богданівка Броварського району підозрюваний разом із співслужбовцями здійснював рейди у населеному пункті.

В підвалі одного з будинків переховувались мирні мешканці. Під час чергового рейду окупанти наказали всім присутнім чоловікам піднятись, вишикуватись та надати мобільні телефони для перевірки.

Піднімаючись по сходах, один з чоловіків пошепки сказав, що краще б він залишився у столиці. На це військовий рф відповів, що за декілька днів Київ буде окуповано. У відповідь на слова окупанта мирний мешканець посміхнувся. Така реакція обурила російського офіцера. Він направив автомат на цивільного чоловіка та погрожував вбити.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБ України у м. Києві та Київській області, оперативний супровід – Національна поліція України.

Мої відео