УНТ Дніпро

Допомагав у знищенні українських військових та звітував про «ефективність» обстрілів – підозрюється житель Бахмутського району (ФОТО)

Допомагав у знищенні українських військових та звітував про «ефективність» обстрілів – підозрюється житель Бахмутського району (ФОТО)
304018 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, в червні 2023 року мешканець м. Торецька знайшов у «Telegram» чат-бот, створений «міністерством державної безпеки днр», де містилися заклики до вбивства наших захисників. Підозрюваний почав передавати маріонеткам кремля інформацію про розташування в місті особового складу, техніки та вогневих позицій ЗСУ й інших військових формувань України.
 
    
 
Прихильника московської ідеології не зупинило навіть те, що він втратив роботу саме через небезпечні умови праці, причиною яких стали обстріли з боку армії рф. Зокрема, місцевий житель надсилав чат-боту короткі «звіти» про місця влучання російських ракет, аби посприяти просуванню окупантів на території України. Усе це чоловік робив з власної ініціативи та не отримував натомість жодної винагороди чи бодай зворотного зв’язку.
 
Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимально за санкцією статті підозрюваному загрожує ув’язнення строком на 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років з конфіскацією майна.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео