УНТ Дніпро

Детективи БЕБ повідомили про підозру колишньому посадовцю окупаційної влади Херсону

Детективи БЕБ повідомили про підозру колишньому посадовцю окупаційної влади Херсону
350967 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Бюро економічної безпеки України, за матеріалами Кібердепартаменту СБУ, повідомили про підозру колишньому посадовцю Херсонської міської ради у провадженні господарської діяльності у взаємодії з незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території окупаційною адміністрацією російської федерації (колабораційна діяльність).

Громадянин України, під час окупації Херсону збройними силами рф, добровільно обійняв керівну посаду у створеному так званою “военно-гражданской администрацией Херсонской области” псевдопідприємстві  «государственном унитарном предприятии Херсон теплосети».

Згадана структура була утворена окупантами на базі захоплених українських підприємств АТ «Херсонська ТЕЦ» та МКП «Херсонтеплоенерго».

За вказівкою та безпосередньою участю даного «посадовця» проводилась «інвентаризація» майна та активів українських підприємств, з метою їх передачі росіянам, здійснювалось втручання в роботу систем енергопостачання міста. Співробітників підприємств змушували переходити на роботу та підписувати контракти із так званим «государственным предприятием».

Як повідомлялося, в ході досудового розслідування було викрито групу осіб, які під час російської окупації міста привласнили бюджетні кошти одного із захоплених підприємств в особливо великих розмірах.

Службові особи підприємства перерахували 13 млн грн на рахунок профспілкової організації в якості профсоюзних внесків. Надалі 8 млн грн з банківського рахунку профспілкової організації комунального підприємства були перераховані на особисті рахунки директорки, головної бухгалтерки та близьких осіб організаторів схеми, які не є співробітниками підприємства та членами профспілкової організації підприємства.

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 4 ст. 111-1 КК України (колобораційна діяльність), ч. 1 ст. 111-2 КК України (пособництво державі-агресору) здійснюють детективи Бюро економічної безпеки України за оперативного супроводження ДКІБ Служба безпеки України та процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки, Херсон,колабораційна діяльність
Мої відео