УНТ Дніпро

Працевлаштувались в окупаційних адміністраціях - заочно підозрюються троє мешканців Донеччини

Працевлаштувались в окупаційних адміністраціях - заочно підозрюються троє мешканців Донеччини
419031 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом громадянам України заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у травні 2022 року мешканець м. Маріуполя добровільно погодився співпрацювати з окупаційною владою РФ. Він обійняв псевдопосаду «начальника відділу комунального господарства та благоустрою адміністрації Орджонікідзевського району міста, незаконно підпорядкованого квазідержавному утворенню «ДНР».
У межах своєї компетенції фейковий посадовець готує проєкти розпоряджень «голови райадміністрації», проводить наради з питань «благоустрою» розбомбленого РФ міста. Зокрема вдає видимість опікування озелененням зруйнованих вулиць та створенням «місць відпочинку». Крім того, організовує участь у громадських роботах осіб, засуджених до цього виду покарання псевдосудовими органами «республіки».
Ще одна маріупольчанка у червні того ж року стала так званою заступницею голови «адміністрації Іллічівського району м. Маріуполя ДНР». Вона «керує» сферами освіти, культури, соціальною та молодіжною політикою. Взаємодіє з іншими фейковими органами окупаційної влади щодо організації участі місцевої молоді та школярів у заходах військово-патріотичного напрямку, які проводять окупанти.
Третій підозрюваний - мешканець смт. Нікольське Маріупольського району у вересні почав працювати в якості псевдоголови «Володарської селищної адміністрації ДНР». Чоловік організовує роботу установи, призначає і звільняє з посад підлеглих працівників, бере участь у формуванні місцевого «бюджету» та розподіляє кошти громади.
Усі троє осіб комунікують з незаконно призначеними главами «районних адміністрацій» та розробляють програми «розвитку» окупованих армією держави-агресора населених пунктів.
Досудові розслідування здійснюються ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Максимальне покарання за санкцією статті – 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та з конфіскацією майна.
Мої відео