УНТ Дніпро

Продаж гуманітарної допомоги для потреб ЗСУ на майже 800 тис грн – судитимуть учасників організованої групи

Продаж гуманітарної допомоги для потреб ЗСУ на майже 800 тис грн – судитимуть учасників організованої групи
440230 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до Шевченківського районного суду м. Києва обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої групи за фактами продажу гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку та заволодіння благодійними пожертвами (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені, діючи у складі організованої групи, налагодили механізм реалізації гуманітарної допомоги, отриманої від підприємств та організацій. З метою конспірації своєї злочинної діяльності вони створили благодійний фонд, який отримував благодійні пожертви і гуманітарну допомогу для потреб військових частин ЗСУ та жителів постраждалих від війни регіонів.

У подальшому отриману гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування і медикаментів вони реалізовували через продовольчі магазини, заклади торгівлі, аптеки та фізичних осіб-підприємців. Грошові кошти з рахунку благодійного фонду обвинувачені обготівковували через підконтрольних ФОП.

Загалом учасники злочинної групи здійснили продаж товарів гуманітарної допомоги та використали для власних потреб благодійні пожертви на суму майже 800 тис грн.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео