УНТ Дніпро

Одеська спецпрокуратура ініціювала розслідування можливої причетності командування до загибелі військовослужбовця

Одеська спецпрокуратура ініціювала розслідування можливої причетності командування до загибелі військовослужбовця
251946 ПЕРЕГЛЯДІВ

Одеська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері розпочала кримінальне провадження за фактом недбалого ставлення до служби військовими службовими особами військової частини ЗСУ в Одеській області (ч. 3 ст. 425 КК України).

За попередніми даними, 30 грудня 2021 року командування організувало передноворічне святкування на території військової частини. Після цього троє військовослужбовців-контрактників прибули до гуртожитку у стані сильного алкогольного сп’яніння. За деякий час одного з військовослужбовців було виявлено непритомним, його смерть констатувала бригада швидкої медичної допомоги. Інших двох солдатів госпіталізовано до Військово-медичного клінічного центру Південного регіону України у важкому стані.

За цим фактом 30 грудня 2021 слідчий Одеського РУП №2 Головного управління Нацполіції в Одеській області зареєстрував кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України. Наразі слідчі та прокурори з’ясовують обставини трагедії, призначено низку судово-медичних експертиз, допитують свідків.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом недбалого ставлення до військової служби здійснюють слідчі другого слідчого відділу територіального управління ДБР, розташованого у місті Миколаєві. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Теги: Одеса,Спецпрокуратура,пиятика,військовослужбовець,розслідування,загибель,командування
Мої відео