УНТ Дніпро

На Київщині судитимуть колишнього посадовця Держкомзему, через дії якого з державної власності вибули землі вартістю майже 4,2 млн грн

 На Київщині судитимуть колишнього посадовця Держкомзему, через дії якого з державної власності вибули землі вартістю майже 4,2 млн грн
295029 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього посадовця Держкомзему за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та службового підроблення  (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що у 2012 році ексвиконувач обов’язків начальника управління Держкомзему одного з районів Київської області, не маючи законних підстав, затвердив висновки про відсутність обмежень на використання земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства в межах Хотівської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області.

У результаті таких дій посадовця у приватну власність незаконно вибули землі лісового фонду загальною площею майже 6 га, вартість яких на момент вчинення злочину становила близько 4,2 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими ГУ Нацполіції в Київській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео