УНТ Дніпро

Інформаційне агентство : Під підозрою опинився херсонець, який закинув гранату сусіду на подвір’я

Інформаційне агентство : Під підозрою опинився херсонець, який закинув гранату сусіду на подвір’я
399259 ПЕРЕГЛЯДІВ

Херсонською окружною прокуратурою повідомлено про підозру 56-річному херсонцю, який з хуліганських мотивів жбурнув гранату на подвір’я сусіда та зберігав за місцем тимчасового мешкання цілий склад зброї (ч. 4 ст. 296 КК України).

Установлено, що між сусідами виникла сварка через відмову потерпілого продати дрова підозрюваному. Обурений зловмисник вирішив помститися сусіду, перекинувши на його дачну ділянку гранату невстановленого зразка. Як наслідок, відбувся вибух, який пошкодив майно потерпілого, а також виникла реальна загроза для життя і здоров`я громадян та порушення громадського спокою.

Окрім цього, під час обшуку, проведеного за місцем мешкання підозрюваного, працівниками поліції виявлено 1621 патрон різного калібру, 10 магазинів від автоматів АКСУ, 11 гранат, серед яких гранати «Ф-1» - 3 шт., «РГД-5» - 8 шт., тротилова шашка з маркуванням «400 г», пластид вагою приблизно 200 г, 6 шт. реактивних сигнальних патронів РСП-30, 3 реактивні сигнальні патрони РСП-40, два предмети зеленого кольору, схожі на сигнальні міни,  які він придбав та зберігав без належного дозволу.

Підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 7 років.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури

Мої відео