УНТ Дніпро

Топпосадовця «лнр» та трьох так званих «депутатів» судитимуть за співпрацю з окупантами

Топпосадовця «лнр» та трьох так званих «депутатів» судитимуть за співпрацю з окупантами
33080 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори органів прокуратури Луганщини скерували до суду обвинувальні акти стосовно чотирьох ворожих поплічників за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що мешканці регіону почали підтримувати державу-агресора ще з 2014 року.

Протягом багатьох років обіймали різні керівні посади в окупаційних органах влади на захопленій Луганщині та в так званому «парламенті» псевдореспубліки.

Після повномасштабного російського вторгнення один з фігурантів став «заступником керівника адміністрації голови лнр».

Чоловік відповідає за представництво так званої «лнр» у федеральних структурах рф, керує місцевими «адміністраціями» через надання їм вказівок, а також організовує розробку нормативних документів для ватажка псевдореспубліки.

Інші троє, за результатами минулорічних «виборів представницьких органів муніципальних утворень лнр», були обрані «депутатами народної ради лнр першого скликання». Усі представляли ворожу партію «єдина росія».

Вони голосують за прийняття юридично нікчемних «нормативних актів лнр».

Наразі осіб оголошено у розшук.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Мої відео