УНТ Дніпро

СБУ викрила злочинну діяльність очільника окупаційного «Амвросіївського муніципального округу»

СБУ викрила злочинну діяльність очільника окупаційного «Амвросіївського муніципального округу»
117287 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України продовжує кропітку і систематичну роботу з викриття та розслідування дій колаборантів на тимчасово окупованих територіях Донецької області. Слідчі СБУ повідомили про підозру ще одному зловмиснику, який добровільно працює на загарбників та обійняв керівну посаду в окупаційному органі місцевого самоврядування. 

Мова йде про «голову Амвросіївського муніципального округу днр». Встановлено, що з 2015 року колаборант очолював міське відділення руху «донецкая республика» в Шахтарську. Згодом наказом ватажка бойовиків пушиліна був призначений керівником Амвросіївської районної адміністрації.

Зрадник забезпечував реалізацію узурпованих функцій місцевої влади, займався перереєстрацією захоплених підприємств та виробничих потужностей, обкладав місцевих підприємців «даниною» для формування бюджету, виправдовував злочини російських окупаційних військ.    

У вересні 2023 року після проведення незаконного плебісциту  зловмисник був обраний головою муніципального округу та продовжив працювати на окупантів.  

У межах кримінального провадження слідчі СБУ кваліфікували дії фігуранта за:

- ч.2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недорканність України);

- ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України та повідомили зловмиснику про підозру.

Викриття та документування злочинної діяльності здійснюють співробітники ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Теги: Російська агресія , колаборанти
Мої відео