УНТ Дніпро

Судитимуть організовану групу, яка заробляла на незаконному збуті контрафактного алкоголю в прифронтовому регіоні

Судитимуть організовану групу, яка заробляла на незаконному збуті контрафактного алкоголю в прифронтовому регіоні
344498 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурорами Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох мешканців м. Краматорська за фактами незаконного придбання, зберігання, транспортування й збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв у складі організованої групи (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України). 

У січні 2024 року місцева жителька розробила план торгівлі фальсифікатом. «Постачальника» спиртовмісних речовин жінка знайшла у своєму ж місті, після чого залучила до «бізнесу» двох знайомих. Один з чоловіків займався доставкою товару власним автомобілем, а інший - реалізацією.
 
     
 
Ціни на спиртне коливались від 150 до 260 грн за 1 літр. Аби розширити коло клієнтів, ділки організували ще й продаж «на розлив». З потенційними покупцями обвинувачена домовлялась про зустрічі телефоном. Вона ж вела «тіньову бухгалтерію» та розподіляла між спільниками зароблені кошти.
 
Склади контрафакту учасники групи влаштували за місцями мешкання і в сусідському будинку, до якого мали вільний доступ. Спиртне містилось у скляних, полімерних пляшках та картонних коробках «bag-in-box» по 3 і 10 л.
 
У травні 2024 року ділків викрито. В ході санкціонованого обшуку за чотирма адресами зберігання напоїв виявлено та вилучено майже 610 л спиртовмісної суміші. Згідно з висновками судової експертизи продукція виготовлена саморобним способом.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео