УНТ Дніпро

Судитимуть псевдоначальника «слідчого відділення Володарського районного відділу мвс днр»

Судитимуть псевдоначальника «слідчого відділення Володарського районного відділу мвс днр»
249296 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Маріупольської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

 

У 2022 році, після захоплення Нікольської селищної громади військовослужбовцями зс рф, місцевий мешканець не виїхав на підконтрольну Україні територію. Після майже 15 років роботи в правоохоронних органах Донеччини та 2 років на посадах консультанта суду й помічника судді Приморського районного суду м. Маріуполя чоловік присягнув на вірність ворогу.
 
 
Він добровільно обійняв посаду «начальника слідчого відділення Володарського районного відділу мвс днр». Обвинувачений забезпечує моніторинг стану оперативної обстановки на ввіреній території.
 
Фейковий посадовець також комунікує з представниками самопроголошеної влади і підписує нікчемні документи, орієнтуючись на законодавство держави-агресора. Крім того, він координує діяльність слідчого відділення та підрозділів оперативних служб щодо проведення «негласних оперативно-розшукових заходів». Забезпечує взаємодію з псевдоустановами, які здійснюють судово-експертну діяльність, органами прокуратури та суду на окупованій території.
 
Чоловіка судитимуть заочно. Максимальне покарання – 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на такий самий строк та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Мої відео