УНТ Дніпро

Збитки майже 800 тис. грн під час ремонту вуличного освітлення – на Київщині судитимуть підрядника та інженера з технагляду

Збитки майже 800 тис. грн під час ремонту вуличного освітлення – на Київщині судитимуть підрядника та інженера з технагляду
187817 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Білоцерківської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно директора підрядної організації та інженера технічного нагляду.

Встановлено, що комунальне підприємство Білоцерківської міської ради уклало договори підряду з товариством щодо капітального ремонту вуличного освітлення у місті Біла Церква.

Підрядник та інженер технагляду при передачі замовнику актів про виконання будівельних робіт, внесли до вказаних документів завідомо неправдиві відомості щодо обсягів виконаних робіт та їх вартості. 

Внаслідок дій обвинувачених територіальній громаді завдано майже 800 тис. грн збитків.

Дії керівника підрядної організації кваліфіковано як заволодіння чужим майном та службове підроблення (ч. 3, 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України), а інженера технічного нагляду – пособництво у заволодінні чужим майном та службове підроблення (ч. 5 ст. 27 ч. 3, 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Білоцерківського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео