УНТ Дніпро

Директора Бердянської школи затримали на отриманні хабара

Директора Бердянської школи затримали на отриманні хабара
163093 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Бердянській школі правоохоронці затримали директора на гарячом: освітянин змушував батька одного із учнів заплатити гроші за надання послуг. Поліція прибула на місце злочину саме в момент отримання коштів. Загальна сума хабара становила двадцять тисяч гривень. Проте, правоохоронці дізнались, що це лише частина коштів. Поки повна сума хабара невідома. Директору школи загрожує ув’язнення на строк від п’яти до десяти років.

 

До працівників поліції завчасно звернулись батьки та повідомили про натяки директора щодо хабара. Очільник школи вимагав, щоб батьки хлопчика виплатили двадцять тисяч гривень за «вирішення делікатного питання». Що це за таке питання: і батьки хлопчика, і сам хлопчик і директор коментувати не збираються. Проте відомо, що розв’язання цієї проблеми і так входить в компетенцію та обов’язки керівника школи. Цю інформацію підтвердив сам директор.

 

Правоохоронці відмовились називати номер школи, однак місцева влада та журналісти повідомляють, що історія трапилась із директором Бердянської школи №2 Юрієм Клименченком. Як відомо, на цій посаді він не пропрацював і року.

 

Правоохоронці розпочали розслідування згідно з статтею №368 Кримінального кодексу України, яка звучить як: «Прийняття пропозиції, обіцянок або одержання неправомірної винагороди службовою особою». Директора можуть ув’язнити на десять років. А також, його позбавлять права обіймати \високі посади та займатися певним видом діяльності на строк до трьох років, із конфіскацією майна.

 

Мої відео