УНТ Дніпро

Вітольд Фокін приєднається до Кравчука на засіданнях Тристоронньої контактної групи

Вітольд Фокін приєднається до Кравчука на засіданнях Тристоронньої контактної групи
91923 ПЕРЕГЛЯДІВ

Перший прем’єр-міністр України Вітольд Фокін все-таки братиме участь у засіданнях Тристоронньої контактної групи в Мінську. Проте його туди запросив не Кравчук, а Єрмак, а сам Фокін вважає це честю фіналом свого життя. Також він готовий відвідати окуповані території.
Вітольд Фокін, перший прем’єр-міністр України, заявив, що рішення про участь в Тристоронній контактній групі йому далося нелегко. Причиною цьому є суспільне невдоволення призначенням його та Леоніда Кравчука до складу української делегації. Фокін вважає «честю фіналу свого життя участь у переговорах і допомогу Батьківщині».
Він зазначив, що його разом із Леонідом Кравчуком тиждень тому туди запросив голова Офісу Президента Андрій Єрмак. Проте Фокін волів спочатку обговорити це із своїм майбутнім керівником.
Фокін зазначив, що він і Кравчук досягли узгодженості у тому, що припинення вогню – це крок до миру, але не сам мир, проте, за його словами, це у жодному разі не рух у сторону капітуляції. Він вважає, що в переговорах повинні брати участь люди, які прагнуть миру, а не політизувати процес.
Він також заявив про готовність відвідати окуповані території разом із групою спеціалістів та політиків, щоб «зрозуміти їхню позицію».

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу,Вітольд Фокін, Тристороння контактна група
Автор: News Ukraine
Мої відео