УНТ Дніпро

Еміль Карленович Арутюнян: увага до дітей особливих соціальних категорій допомагає зробити суспільство кращим

Еміль Карленович Арутюнян: увага до дітей особливих соціальних категорій допомагає зробити суспільство кращим
10835 ПЕРЕГЛЯДІВ

Говорячи про Дніпро і область, варто згадати про небайдужих суспільних діячів – відповідальних підприємців, меценатів і волонтерів, які щодня роблять добрі справи. Тим самими вони покращують загальний рівень життя і культури свого рідного краю. Окремої подяки заслуговують ті, хто головною своєю метою зробили допомогу підростаючому поколінню з особливих категорій – сиротам, дітям з інвалідністю або з особливостями фізичного та психічного розвитку. Один з таких діячів – Еміль Арутюнян.

Арутюнян Еміль Карленович: добрі справи не мають меж


Підприємець з Дніпра Еміль Арутюнян дуже відомий у місцевих бізнесових колах. Переважно він займається ресторанним бізнесом, має власний ресторан «Ікра» в обласному центрі, зарекомендував себе як досвідчений і чесний учасник підприємницької діяльності. Але у благодійних колах Еміль Карленович відомий найбільше своєю безкорисливою меценатською діяльністю.
Еміль Арутюнян займається різними напрямами благодійності: він допомагає Українській Православній Церкві, даючи кошти на побудову та реконструкцію та облагородження церков та храмових комплексів, надсилає посильну допомогу у зону ООС, бере участь у закупівлі всього необхідного для місцевих лікарень. Проте діти для мецената – окрема важлива тема.
Регулярна благодійна діяльність Еміля Арутюняна у цьому напрямку розпочалася більше 10 років тому. Тоді він відвідав Придніпровський Будинок маляти. Побачивши та відчувши всі потреби малюків, які залишилися без батьківського піклування, меценат одразу привіз їм найнеобхідніше: харчування для найменших мешканців Будинку, підгузки, медикаменти та засоби догляду за дітьми. З того часу кожного року Еміль Карленович постачає будинок усім необхідним, обов’язково відаючи своїх давніх друзів з усіма святами.
Протягом кількох останніх років Еміль Арутюнян разом з представниками Благодійного фонду «Солідарність» відвідує ще один освітній заклад Дніпра - дитячий будинок-інтернат для дітей з інвалідністю. Підопічні інтернату мають різні долі та особливості стану здоров’я. Але всі вони цікаві та добрі, завжди з нетерпінням чекають зустрічі з благодійниками як з добрими друзями. Одна з останніх добрих справ, влаштована Фондом та Емілем Карленовичем – пікнік на свіжому повітрі у дворі інтернату. Для дітей облаштували столи, куточок з прохолодними напоями та музикою. Уся їжа, якою пригощали вихованців будинку-інтернату, була приготовлена висококласними спеціалістами ресторану Еміля Арутюняна «Ікра».

Арутюнян Еміль Карленович: Інші корисні справи для дітей


Зустрічі з дітьми, які мають певні особливості фізичного чи психічного розвитку – звична і приємна справа як для Арутюняна Еміля Карленовича, так і для його партнера з благодійності Олександра Петровського.

Спільно з фондом «Солідарність» Еміль Арутюнян регулярно відвідує інтернат для дітей з особливостями розвитку, соціальний центр та інші установи, де займаються підростаючим поколінням з певними вадами чи нюансами здоров’я, або які потрапили у складні життєві обставини.
Для таких дітей регулярно влаштовують цікаві лекції та практичні заняття, наприклад, розповідають важливу інформацію про їхні права та обов’язки, навчають доглядати за собою, готувати смачні страви або десерти, знайомлять зі світом живої природи, запрошуючи волонтерів та біологів. Усі ці заходи дозволяють не лише підвищити обізнаність дітей у різних темах, але й зробити їх повноцінними і свідомими членами суспільства, коли їм прийде час розпочинати самостійне життя. Ця діяльність та співпраця меценатів та волонтерів Дніпра у важливих питаннях у майбутньому буде лише розширюватися та поглиблюватися, як зауважують самі благодійники.

Теги: Арутюнян Еміль Карленович,Еміль Карленович Арутюнян
Мої відео